El procés de demolició de les 13 finques afectades per la fase 2 del projecte de reforma de la Colònia Castells emprèn la recta final. Ja han anat a terra 11 d’aquests edificis i en falten dos. Aquests treballs han de finalitzar a mitjans de desembre, segons informen a betevé fonts municipals.

En aquesta segona fase, que va començar per la demolició de l’emblemàtica finca dels números 24 i 25 del carrer de Morales, els enderrocs afecten les finques delimitades pels carrers d’Entença, Montnegre i Morales. 10 famílies van ser reallotjades en blocs de pisos del carrer d’Entença, 292, vuit en compra i dues en lloguer.

Aspecte d’un dels edificis enderrocats al carrer d’Entença

El futur de Montnegre, 46, encara en dubte

Una de les finques que no se sap encara quin futur tindrà és la del carrer de Montnegre, 46, on hi havia el cap de moltó que es va retirar i conservar a l’Arxiu Històric com a element patrimonial. Inicialment l’Ajuntament no la va incloure en els plans d’enderroc i està fent-ne un estudi per saber-ne l’estat concret.

La plataforma Salvem el Camp de la Creu ha liderat una campanya per salvar l’edifici, ja que assegura que és un dels pocs romanents que poden explicar el passat d’aquest barri. Enguany l’edifici fa justament 100 anys. El consistori es reunirà breument amb aquesta plataforma.

El futur de l’edifici centenari de Montnegre, 46, encara està en dubte

Als enderrocs i el reallotjaments s’hi suma la construcció del parc de la Colònia Castells, que ocuparà prop de 10.000 metres quadrats en l’espai on hi havia les antigues casetes. Està previst que s’inauguri pels volts de Nadal.

Reunió per preparar la tercera fase del pla

L’Ajuntament ha fixat una reunió amb la Comissió de Seguiment d’Afectats de la Colònia Castells el 30 d’octubre. Aleshores serà el moment d’abordar la fase 3, que implicarà encara l’enderroc de la finca del carrer d’Entença, 239-241, prèvia reubicació dels veïns que hi viuen. De moment no hi ha data fixada per a l’inici de la construcció dels pisos on s’haurien d’instal·lar.