El parc de la Colònia Castells, a les Corts, s’inaugurarà pels volts de Nadal, segons ha confirmat a betevé el regidor del districte, David Escudé. Assegura que l’obra ha entrat en la fase final i que “els veïns i les entitats, després de tant de temps, volen veure la segona fase enllestida i veure materialitzat tot allò que hem treballat amb ells”. La finalització de les obres estava prevista per al mes de juny.

La gran àrea de jocs infantils, que simbolitza una medusa amb tobogans i gronxadors, ja ha pres forma i se n’ha instal·lat el terra de cautxú.

Detall del tobogan de l’àrea de joc infantil del parc de la Colònia Castells

180 arbres i plantes

També s’ha fet bona part de la plantació dels 180 arbres i plantes arbustives d’aquesta gran zona d’esbarjo a les Corts, que cobrirà 9.602 metres. El parc el presideix una gran circumferència amb zones d’estada i joc.

Circumferència central del parc de la Colònia Castells

Es pot apreciar també l’estructura de la pèrgola que recorrerà bona part del parc, que recorda els passatges de les antigues casetes i que tindrà plaques fotovoltaiques més endavant. El pressupost total dels treballs és de tres milions d’euros.

El passeig de Piera es manté amb la conservació d’11 de les casetes, però amb usos nous. S’hi preveu ubicar instal·lacions de servei de la zona verda i dels horts urbans, i seran un espai d’ús per al barri encara per concretar.

Aspecte del passeig de Piera, que romandrà amb les casetes

Aquest espai industrial, ubicat entre els carrers d’Entença, del Taquígraf Serra, de l’Equador i del Montnegre, és un dels referents històrics de les Corts. Es va posar en marxa l’any 1923 com a fàbrica de vernissos i xarols, i va tancar a principis del 2000.