Un centenar de persones s’han manifestat aquest dijous a la tarda pels barris de la Zona Nord de Barcelona. Han sortit de la plaça Roja de Ciutat Meridiana i han arribat fins a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Trinitat Nova, per denunciar la falta de seguretat als barris perifèrics com Ciutat Meridiana, Vallbona, Torre Baró, Can Cuiàs i també del municipi de Montcada i Reixac.

Segons afirmen, “més presència policial no és sinònim de més seguretat“, en relació amb qui afirma que existeixen lligams amb les ocupacions de pisos que s’han produït darrerament. En aquest sentit, algunes de les entitats convocants han denunciat que “hi ha qui vol associar la inseguretat amb immigració“, un fet que, segons han defensat, “no podem permetre”. La portaveu de de l’Associació Ecoveïnal Vallbona Viu, Zaida Palet, ha explicat que “amb una petita guspira d’incidència es pot provocar una situació més greu. Recordem el carrer del Japó [on l’extrema dreta es va oposar a l’obertura d’una mesquita], per una opinió diferent es van crear situacions violentes”.

Segons ha recalcat Palet, calen “accions coordinades en els àmbits social, educatiu i contra les pobresa alimentària i energètica” per resoldre, ha dit, “alguns dels problemes que arrosseguen els barris de la perifèria de Barcelona”.

En aquesta línia s’hi ha pronunciat també, des d’un punt de vista més global, la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya. Jordi Giró ha concretat que “cal que les administracions, tant la local, com la supralocal, es posin a treballar i es coordinin abocant els recursos proporcionals als barris més necessitats“. Es tracta d’una proposta que serviria “per no caure en el discurs de la por, de demanar més vigilància i més policia”, que ha reconegut que “sí que fa falta, però no és l’única solució”.

En la convocatòria, hi han participat entitats veïnals tant de Nou Barris Nord com de Montcada i Reixac, així com altres entitats de caràcter social del districte.