La inseguretat i l’incivisme al barri del Gòtic no només està expulsant veïns -que també marxen per l’increment dels preus de l’habitatge- sinó també comerciants. Així ho denuncien els veïns, que assenyalen que l’últim cas conflictiu que ha transcendit és el de la botiga Cap Problema Brompton, ubicada a la plaça dels Traginers des de l’any 2001.

El propietari i fundador del negoci, Daniel Milian, es planteja traslladar el negoci en una altra zona de la ciutat després que un individu que freqüenta la zona intentés agredir-lo fa unes setmanes amb una cadena de ferro. Milian ha explicat a betevé que es va poder apartar i la cadena va acabar impactant a l’aparador de la botiga, que es va esquerdar.

Els narcopisos accentuen la inseguretat al Gòtic

L’accident encara era ben present aquest dimarts entre la resta de comerciants que hi ha al voltant. Coincideixen a dir que no és un fet aïllat i que la inseguretat al barri, tot i que fa anys que hi és, s’ha accentuat amb l’aparició dels narcopisos. De fet, a la mateixa plaça dels Traginers hi va haver una batuda al març per desallotjar un local on es venien drogues.

A més, en Milian no és l’únic comerciant que s’ha plantejat un canvi. A pocs metres de la botiga de bicicletes hi ha el magatzem de mobles Casa Jornet, on l’Eduard Gómez hi treballa de forma habitual. El seu taller dona al carrer i des d’allà veu, dia rere dia, la vida a la plaça. Gómez explica que els clients es fan enrere quan veuen el panorama i, per tot plegat, també havia pensat a traslladar-se però, finalment, no ho ha fet.

Els veïns, farts del turisme incívic

A tot això s’hi suma la massificació de turistes que pateix el barri i l’incivisme per part d’alguns grups. Només cal passejar una estona per adonar-se que la majoria de persones que hi ha al carrer són viatgers, mentre que els veïns caminen a pas lleuger intentant esquivar els grups.

Amb 61 anys, la Mercedes García és veïna del Gòtic de tota la vida i recorda amb enyorança com era el barri fa uns anys. Assegura que molts comerços de tota la vida han marxat i també els veïns se’n van farts de la situació. De fet, ella mateixa denuncia com cada nit ha de bregat amb grups de turistes que surten de festa en una discoteca que té just a sota de casa, al carrer dels Escudellers. Explica que hi porten grups organitzats que fan ruta pels bars i que es queden al carrer fent xivarri, sense ningú que els cridi l’atenció.

Des de Fem Gòtic, un grup de veïns organitzats que han alçat la veu, alerten des de fa temps de la situació i fa un mes ja van convocar una cassolada per denunciar la “degradació” que viu el Gòtic.