Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona de 45 anys per haver robat 80.000 euros a un matrimoni de persones grans, de 93 i 88 anys, de Sants a qui cuidava. Segons ha explicat la policia, els ancians van contractar la detinguda a principis del 2017, després que se’n guanyés la confiança. Amb el temps, l’home i la dona van anar perdent memòria i oïda i la cuidadora ho va aprofitar perquè l’autoritzessin per treure diners del banc.

Aleshores la dona va començar a quedar-se els estalvis del matrimoni, tant els diners que tenien al banc com els que guardaven a casa amagats en caixes. Va ser quan es van adonar que les caixes no hi eren que el matrimoni es va posar en alerta i va avisar una neboda. Els familiars van denunciar-ho als Mossos, que van iniciar la investigació.

Retirats 30.000 euros del banc

La policia va constatar que la detinguda havia retirat 30.000 euros dels comptes bancaris i que havia aconseguit posar-se com a beneficiaria del testament de la parella fent venir un notari i entregant-li uns informes mèdics sobre la disminució de les capacitats cognitives dels dos avis. A l’escorcoll al domicili de la detinguda, la policia va trobar 4.000 euros i documentació bancària de les víctimes. També va aconseguir informació sobre els enviaments de diners que va fer al seu país, Veneçuela.

La detenció es va fer el 16 d’agost per part de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Nou Barris i va quedar a disposició del jutge, que la va deixar en llibertat amb càrrecs.