El director dels Mossos d’Esquadra, Andreu Martínez, ha defensat l’actuació policial que aquest dilluns va acabar amb un home abatut a la comissaria de Cornellà de Llobregat, després que intentés atacar una agent amb un ganivet de grans dimensions. Martínez ha assegurat que la voluntat de l’home era “clarament homicida” i ha qualificat la resposta de la mossa d’esquadra de “correcta, proporcional, adequada i congruent a la situació d’extrema gravetat en què es va trobar”. La policia catalana ja va explicar dilluns mateix que tracten els fets com un atac terrorista aïllat.

Segons Martínez, es van seguir les pautes normals d’intervenció, però l’home no va atendre les advertències policials. En aquest sentit, el director dels Mossos ha lamentat que els fets acabessin amb una víctima mortal, però ha afirmat que, si no fos per la “ràpida reacció” de l’agent, es podrien haver produït “mals majors”.

Després que la família de l’atacant anunciés que està estudiant denunciar l’actuació policial, el director dels Mossos d’Esquadra ha assegurat que hi han estat en contacte “des del primer moment” i els ha agraït la seva col·laboració per “identificar i aclarir amb més detalls els elements i els fets”. Martínez s’ha posat a la seva disposició per “donar-los totes les explicacions que creguin per a la seva tranquil·litat i defensa jurídica”.

Pel que fa a la investigació, Martínez ha explicat que continua sent secreta i en mans de l’Audiència Nacional, que tracta el fet com un atac terrorista. Tot i que no n’ha donat detalls, ha relatat que l’agent que va abatre l’home ja ha declarat. Segons ha dit, es tracta d’una declaració que forma part dels “paràmetres habituals de qualsevol investigació judicial”.

El director dels Mossos d’Esquadra també ha explicat que aquest dimarts al matí s’ha celebrat una reunió del Centre de Coordinació Integral del Terrorisme i del Crim Organitzat (CITCO), que s’emmarca en els paràmetres “d’intercanvi d’informació ordinaris” i que ha valorat “molt positivament” des del punt de vista policial. D’aquesta trobada n’ha destacat dos acords. El primer, que es faran reunions diàries mentre es consideri convenient per intercanviar informació i dades policials. El segon, que s’iniciaran els tràmits finals per a la incorporació tècnica dels Mossos d’Esquadra al CITCO com a “membres de ple dret”.

Crítiques de la CUP

La CUP alerta que no s’han de normalitzar actuacions com la d’ahir dels Mossos d’Esquadra. Recorden que ja es van abatre els terroristes del 17 d’agost. El diputat de la CUP, Carles Riera, ha apuntat que aquesta no és la funció del cos policial.