Les obres han retardat una setmana l’inici de curs, però els treballs no han deslluït l’estrena aquest dilluns de tres escoles bressol municipals que amplien la xarxa fins als 105 centres infantils a Barcelona. Han començat a funcinar les escoles de Can Rosés (les Corts) i Teixonera (Horta-Guinardó) i s’ha traslladat i amplia instal·lacions l’Escola Torre del Rellotge (Nou Barris).

Llum natural i fusta a l’EBM Teixonera

En el cas de l’EBM Teixonera les obres són encara ben evidents a l’entrada del centre, encara amb tanques i formigoneres. A dins, les aules acullen els infants en aquest primer dia amb normalitat, en uns espais diàfans de fusta, amb molta llum i joguines i tobogans fets amb materials naturals. La il·lusió de les famílies ha estat ben evident en aquesta primera jornada d’adaptació en què han acompanyat la canalla a les estances.

Satisfacció de veïns i famílies per l’estrena

Satisfacció també de l’Associació de Veïns, que després d’anys de lluita perquè el barri tingués una bressol pública, veuen com ara això és fa realitat. “No ha estat fàcil i ha calgut pressionar molt per arribar fins aquí”, relata el president de l’AV Teixonera, Lluís Cairell. Des de l’Ajuntament, el regidor d’Educació, admet que la complexitat de les obres és evident, però celebra que avui ja estigui funcionant en “unes instal·lacions magnífiques”.

L’EBM Torre del Rellotge s’ha traslladat i s’ha pogut ampliar i matricular més d’un centenar d’alumnes

Jornada de retocs i instal·lacions d’última hora també a l’EBM Torre del Rellotge, que arrenca amb les estances a punt i el pati, pendent d’acabar-se d’ampliar. El seu director, Joan Medina, es mostra satisfet del canvi d’instal·lacions, des de l’antiga bressol al Mercat fins a un espai propi. Ha celebrat guanyar espai i poder acollir més infants “passant de ser la bressol més petita de Barcelona a poder matricular 104 menors”.