Aquest serà el darrer curs de l’EBM Trinitat Nova com a tal. L’escola bressol modifica el nom per EBM Torre del Rellotge, però no serà ni de bon tros l’únic canvi que hi haurà al centre, que actualment és el més petit que té l’Ajuntament de Barcelona i, a més, té la peculiaritat d’estar situat dins un mercat municipal. Ara, la bressol es traslladarà als baixos d’una de les noves promocions que s’estan construint al barri de la Trinitat Nova; i de les 32 places amb dos grups actuals es passarà a 104 places distribuïdes en set grups, multiplicant, per tant, per tres l’oferta pública al barri.

L’escola bressol amb el porxo més gran

Fins ara l’EBM Trinitat Nova tenia uns 220 m², entre les aules i un petit pati. Aquestes dimensions permetien mantenir els dos grups en un mateix espai dividit en dues aules. Ara l’escola incrementarà per sis la seva superfície, tant les classes com la zona exterior, segons ha confirmat Maria Truñó, comissionada d’Educació de l’Ajuntament Barcelona. A més, “tindrà el porxo exterior més gran de totes les escoles bressol municipals de la ciutat”, ha afegit.

Una escola bressol dins un mercat

La història de l’EBM Trinitat Nova és ben peculiar. A la dècada dels 70, quan es va inaugurar el mercat municipal del barri, es va construir aquest espai com a un servei per a les famílies que venien a comprar a les parades. Amb el temps, l’espai es va integrar a la xarxa d’escoles bressol municipals de la ciutat.

“Aquest fet ha creat per una banda una escola molt arrelada al territori. És una escola molt acollidora i que treballa en xarxa amb altres entitats“, comenta Joan Medina, director de l’EBM Trinitat Nova. Actualment és una escola de dos grups amb una cuina petita que no els permet donar servei més enllà de les 14 h.

Canvi de nom per Torre del Rellotge

Tot i això, però, aviat serà història perquè el curs vinent l’escola iniciarà una nova etapa en un altre emplaçament i passarà a dir-se EBM Torre del Rellotge.

El canvi de nom fa referència a l’antiga torre del Rellotge, tot un símbol per al barri, que estava situada just en el punt on ara hi ha la nova promoció d’habitatges en construcció. “Torre del Rellotge és un nom amb història en aquest barri, de fet va ser l‘AV Trinitat Nova i les entitats van ser les que van demanar posar aquest nom a l’escola“, explica Medina.  

L’espai del mercat continuarà destinat a la petita infància

Un cop traslladat el centre, l’espai que actualment ocupa continuarà donant servei a les famílies del barri. El curs passat l’Ajuntament ja va decidir obrir un espai familiar de criança municipal a les tardes, perquè l’escola només obre als matins. A partir del curs vinent aquest servei oferirà l’horari complet de matí i tarda.