Les entitats en el lleure vaticinen que aquest estiu es recuperarà l’activitat prèvia a la pandèmia. En alguns casos, com el de Fundesplai, el ritme de les inscripcions s’ha doblat i calculen que 70.000 infants i joves participaran en les 1.700 activitats als casals i campus d’estiu, unes xifres com les que registraven abans de la pandèmia, durant l’estiu del 2019.

“Hi ha ganes de sortir i fer activitats a la natura”, assenyala Carles Xifra, director d’Innovació i Continguts de Fundesplai que explica a betevé com ha augmentat la demanda d’activitats vinculades amb el medi ambient.  Un exemple nés el campus científic marí, organitzat per la Fundació CRAM i Fundesplai, adreçat a joves d’entre 12 i 17 anys que es convertiran en “científics” orientats a la investigació, coneixement i conservació del medi marí Mediterrani.

Més famílies sol·liciten beques

Xifra explica també com augmenta el nombre de famílies que sol·liciten beca per poder-se inscriure. Famílies que, marcades per la crisi, demanen ajudes d’aquest tipus per primer cop. Des de Fundesplai calculen que arribaran a les 6.000 beques, molt per sobre de les 5.275 entregades el 2019 i les 4.667 de l’estiu passat. Per poder finançar-les han fet una crida a participar en la campanya solidària “Un estiu per a tothom”, per garantir l’accés al lleure del màxim nombre d’infants i joves en situació de vulnerabilitat.

Satisfacció amb el protocol del lleure nou

Des de Fundesplai veuen amb bons ulls el protocol definit per aquestes activitats d’estiu. Una normativa que preveu mantenir la mascareta i ampliar els grups bombolla amb més nens. “És un protocol que ens facilita l’organització i el tracte personal amb els infants”, assenyala Carles Xifra.

Cristina Rodríguez, directora general de Fundesplai, ha destacat que l’estiu passat es va demostrar que les activitats de lleure “són segures” i que, amb l’experiència adquirida des de l’inici de la pandèmia, l’objectiu és assolir les xifres del 2019. En aquest sentit, ha destacat que en l’últim any 172.000 joves han participat en les diferents activitats organitzades per Fundesplai amb una “baixa incidència” de la covid-19.