La parròquia de la Verge de la Pau, a Sarrià – Sant Gervasi, no acollirà cap instal·lació funerària. L’​Arquebisbat de Barcelona ha emès un comunicat en què assegura, “davant dels rumors”, que “no està prevista la construcció de cap tanatori en aquesta parròquia”. Afegeix que tampoc no s’hi farà cap sala de vetlla.

Fa un any, la parròquia estudiava la possibilitat de llogar una part de la propietat a una empresa funerària perquè hi fes tres sales de vetlla. Tot i que no era un projecte en ferm, la proposta va topar ben aviat amb l’oposició dels veïns dels edificis que envolten la plaça de Ferran Casablancas, on s’ubica la parròquia.

Els veïns, contents

Després de conèixer que l’edifici no acollirà cap servei funerari, els veïns no han trigat a celebrar el comunicat emès per l’església.

Segons els veïns, si s’hagués materialitzat el projecte, la vida del barri se n’hauria vist molt afectada. Per aquest motiu, tan bon punt es van assabentar de la proposta van recollir 2.000 signatures en contra. 

L’Arquebisbat “buscarà com optimitzar els espais parroquials”

L’església argumentava que la idea era llogar uns 1.000 metres quadrats d’espais de la parròquia que estan infrautilitzats per donar, justament, més serveis a la comunitat. En aquest sentit, l’Arquebisbat afegeix en el comunicat que ara, “en col·laboració amb la seva feligresia, buscarà la forma d’optimitzar els espais parroquials actuals” perquè puguin prestar un millor servei.