Poc més de 200 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat aquest dimarts a la tarda a la plaça d’Artós de Barcelona per protestar contra els indults que el Govern espanyol ha atorgat als presos del procés. Sota el lema “Si salen, salimos”, els protestants han acusat el president Pedro Sánchez de “trair” amb l’alliberament dels líders independentistes. La mobilització ha sumat el president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, i membres de Vox i Ciutadans. Tots ells consideren que els indults són un error i opinen que Sánchez ha mirat més pel seu interès personal que no pas per l’interès global de la ciutadania catalana.

Durant la marxa, els participants cridaven consignes com ara “España, unida, jamás será vencida”. Els participants també duien moltes banderes espanyoles. L’objectiu de la protesta ha estat fer un “pasacalles” contra els indults. La protesta ha baixat per la via Augusta i després ha agafat la travessera de Gràcia. Els manifestants han enfilat la Diagonal i finalment han desconvocat l’acte a prop de la plaça de Francesc Macià. 

Manifestants amb pancartes contra els indults

Entre els col·lectius convocants hi havia Españoles de a Pie, Los de Artós Barcelona, Cataluña Suma por España, Empresaris de Catalunya, Convivència Cívica Catalana, Espanya i Catalans Moviment Cívic i Mesa Cívica Constitucionalista.

El líder de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, ha qualificat la concessió dels indults com “el major acte de traïció comès per un president de govern en la història recent” d’Espanya. A més, la formació d’ultradreta està disposada a vessar “fins a l’última gota de sang” per defensar la nació: “Espanya no es trenca i Espanya no es negocia”, ha dit Garriga. Des de Ciutadans, Nacho Martín Blanco ha afirmat que la mesura de gràcia no té “cap utilitat pública”, sinó més aviat una utilitat política per a l’interès de Sánchez.

Josep Bou (PP), entre els assistents

El representant del PP ha estat el president del grup municipal, Josep Bou, que ha considerat un “error” els indults. El popular ha subratllat que, al seu parer, el “gran problema” de Catalunya és “el separatisme”. Per això, ha considerat que la solució és “escoltar la meitat de catalans que no són nacionalistes i que demanen el millor per a Catalunya”. A més a més, creu que els indults “debiliten l’Estat i fins i tot Europa”.