Les famílies que vulguin inscriure els seus fills a una escola pública o concertada per cursar les etapes d’educació infantil, primària o secundària obligatòria, han de saber que aquest divendres, 29 de març, arrenca el període de preinscripció. Les sol·licituds es podran presentar al centre escollit en primera opció fins al 9 d’abril. En cas que calgui presentar algun tipus de documentació extra, es podrà fer arribar fins l’endemà, 10 d’abril. Les llistes de les sol·licituds amb la puntuació provisional sortiran el 26 d’abril.

La preinscripció és un procés que cal fer per inscriure l’alumnat a P3 i a primer d’ESO o també per a alumnes que vulguin canviar de centre o acabin d’arribar a Barcelona procedents d’una altra localitat. Tot el que cal tenir en compte i les dates del procés, des que es formalitza la preinscripció fins que es fan públiques les places assignades, es pot consultar en l’enllaç següent.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Guia per a la preinscripció escolar 2019-2020″ style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/preinscripcio-escolar-2019-2020/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Novetats en la preinscripció

El procés de preinscripció per al curs 2019-2020 té novetats respecte a l’any passat. Les famílies que fins ara tenien punts extra per malaltia crònica de l’alumne tant del sistema digestiu, endocrí o metabòlic, aquest curs ja no gaudiran de criteri de prioritat. També s’han eliminat els punts per a les families que certificaven ser exalumnes del centre escollit en primera opció.

Sis grups més a P3

El curs 2019-2020 tindrà una oferta inicial més àmplia a P3 amb sis grups més. Ho va anunciar el Consorci d’Educació de Barcelona, que va especificar que dels sis grups quatre en seran addicionals, el que es coneix com a “bolets”. Aquests grups addicionals s’obriran a l’Escola Collaso i Gil (el Raval), l’Escola els Llorers (la Nova Esquerra de l’Eixample), a l’Escola Tres Pins (Parc de Montjuïc) i l’Escola de les Aigües (el Baix Guinardó). D’altra banda, l’Escola Ferran Sunyer (la Nova Esquerra de l’Example) mantindrà el curs “bolet” de P3 que ja es va implantar el curs passat per fer front al dèficit de places al barri.

Pel que fa a l’ensenyament secundari no obligatori, la matriculació per cursar batxillerat es podrà fer la primera quinzena de maig i, per a la formació professional, arts plàstiques i disseny el període s’activarà la segona quinzena de maig.