Ja està en marxa el Gran Recapte 2022Des d’aquest divendres es poden fer les donacions per als bancs dels aliments, que recupera el format mixt, és a dir, les donacions econòmiques i la recollida física de productes, que es recupera després de dos anys de restriccions degudes a la pandèmia. Per això, tornen les banyeres gegants, en les quals es diposita el menjar. Fins diumenge —en aquells establiments que obrin en festiu—, hi haurà milers de voluntaris a mercats i supermercats per informar sobre la campanya i les diferents maneres de col·laborar-hi.

voluntaris Gran Recapte 2022

Es necessiten cinc milions d’euros

El tret de sortida oficial a aquesta 14a edició de la campanya s’ha fet al Mercat de la Barceloneta. El repte és recollir donacions per proveir el Banc dels Aliments durant el primer trimestre del 2023, és a dir, uns cinc milions d’euros en donacions. L’entitat ha fet una crida a una participació rècord per fer front a la major demanda que ha tingut mai.

Aquesta és la primera edició en la qual la campanya arriba en un context sense restriccions per la pandèmia sanitària, però la crisi social i econòmica s’ha agreujat. La demanda de l’entitat s’ha disparat per la crisi energètica i la inflació de preus. De fet, asseguren que el nombre de persones ateses s’ha incrementat un 20 %.

Com es poden fer les donacions?

En aquesta edició ha tornat la recollida física d’aliments. Els supermercats i mercats ja tenen a punt els contenidors per recollir les tones de menjar. Una imatge que molts han trobat a faltar. Per això, molts ciutadans han expressat la seva satisfacció per poder omplir de nou els contenidors.

Des del Banc dels Aliments recorden que els aliments més necessaris són l’oli, les conserves de peix, llegum cuit, l’arròs, la pasta o la llet.

Les donacions econòmiques també es poden continuar fent en la resta de formats habituals. A través del web del Gran Recapte i també a través de la plataforma Bizum 33596. En aquest format les aportacions es podran fer fins al 25 de desembre.

Aplicació mòbil del Gran Recapte per al petit comerç

En canvi, a supermercats, mercats i petits comerços la campanya es tancarà el 6 de desembre. En el cas, dels supermercats, les donacions es faran a les línies de caixa. Als mercats i el petit comerç les donacions es vehicularan a través de l’aplicació mòbil que es va estrenar l’any passat o bé amb la compra de tiquets, que es convertiran en aliments bàsics.