XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Un veu com van creixent coses al voltant del Clínic donant usos diferents i acabes dient, escolta, i per què no ens ho prenem en serio i veure si fem una conjunció que interessi a tothom. I jo crec que el que firmem avui és una mica això: anem a estudiar a veure les possibilitats que dóna això."

Els edificis que quedaran buits de l’Escola d’Enginyeria Tècnica Industrial actual ocupen una superfície de 21.500 metres quadrats. Les tres administracions han signat aquest divendres crear una comissió per estudiar-ne els usos futurs de tot aquest espai. L’alcalde, Xavier Trias, ha manifestat que li agradaria que estiguessin lligats “al món sanitari”. De fet, els signants de l’acord han expressat la voluntat de fer d’aquesta part de l’Escola Industrial un “hub” de coneixement científic i tecnològic que sigui referent en recerca mèdica tenint en compte la proximitat amb l’Hospital Clínic.

Trias ha dit que esperen poder tenir els usos definits en un període de sis mesos, tot i que ha afegit que això no vol dir que s’implantin ja l’any que ve.“Estem fent una planificació a 10-20 anys vista”, ha matisat. El president de la Diputació, Salvador Esteve, ha dit que treballaran per fer “més rendibles” aquestes instal·lacions en un futur. El recinte de l’Escola Industrial ocupa una extensió de quatre illes de l’Eixample i és propietat majoritàriament de la Diputació de Barcelona. L’ens supramunicipal hi té oficines però també hi ha altres equipaments esportius i educatius.