(ACN/Redacció) Una cooperant de Barcelona ha mort en l’atac a un comboi humanitari a Ucraïna. Es tracta d’Emma Igual, directora de l’ONG Road to Relief. “Tenim una confirmació verbal de la seva mort i estem en espera d’una confirmació oficial i certificada per part de les autoritats ucraïneses”, ha explicat el ministre d’Exteriors, José Manuel Albares. L’atac es va produir dissabte al matí a la regió de Bakhmut.

Segons l’ONG que dirigia Emma Igual, el vehicle dels cooperants circulava amb quatre persones a bord i va rebre l’impacte d’un projectil rus. Com a conseqüència, va bolcar i es va incendiar. En l’atac van morir el voluntari canadenc Anthony Ihnat, “Tonko”, i la barcelonina Emma Igual, mentre que els altres dos ocupants van quedar ferits de gravetat.

Collboni lamenta la mort de la cooperant

En una publicació a la plataforma X (antic Twitter), l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha lamentat la mort d’Emma Igual i ha traslladat condols a la família. Collboni ha fet un repàs de la trajectòria humanitària de la cooperant, que va iniciar la seva carrera amb 20 anys. L’alcalde ha sentenciat que els treballadors humanitaris i la població civil “mai poden ser l’objectiu d’una guerra”.