La Generalitat ha fet una crida aquest diumenge a canalitzar les donacions econòmiques, a benefici dels damnificats pel terratrèmol del Marroc, amb “organitzacions de confiança” que ja treballen sobre el terreny.

Ho ha afirmat el director del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, David Minoves, que ha explicat que les despeses d’enviar materials des de Catalunya fins al lloc dels fets són altes. Així, ha recordat que els productes que s’hi puguin enviar es poden comprar al Marroc en zones que no han estat afectades pel terratrèmol i que, per tant, necessiten de menys despesa de logística.

Els marroquins de Barcelona, en marxa

Des de la matinada d’aquest dissabte, hi ha entitats marroquines a Barcelona que han començat a organitzar la cooperació amb el país alauita. És el cas de l’associació Amical, d’immigrants marroquins a Catalunya.

Segons ha explicat a betevé el president de l’entitat, Ahmed Abair, el Consolat Marroquí els ha desaconsellat enviar productes en vehicles particulars cap al Marroc i —tal com recorden els governs— els ha facilitat números de comptes bancaris on fer transferències per fer l’ajuda més àgil.

Tot i aquestes recomanacions oficials, Abair admet: “Estem rebent a la seu de l’associació moltes mantes o roba per als damnificats de les zones afectades”. Un material que, un cop descartat aparentment enviar-lo en vehicles particulars, estudien fer arribar en avió a les zones afectades.

Els canals oberts per la Generalitat

A banda del consolat marroquí de Barcelona, que ha facilitat comptes bancaris, també ho ha fet la Generalitat. El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha habilitat dos mecanismes, per transferència bancària i també per Bizum:

  • Bizum al 06974 (Concepte: Terratrèmol Marroc)
  • Transferència bancària amb el concepte Terratrèmol Marroc als comptes:
    • ES91 0182 6035 4102 0160 8531
    • ES71 2100 3200 9625 0002 9627

L’organisme català, però, també suggereix canalitzar les aportacions a través d’altres entitats, com ara Intermon Oxfam o bé la Creu Roja.