Voreres més amples i vies més il·luminades perquè els carrers de la Colònia Santiveri siguin més accessibles i més segurs. Aquest ha estat l’objectiu principal de la reforma urbanística d’aquesta barriada de la Marina del Prat Vermell, que s’ha estrenat aquest dissabte amb una festa d’inauguració veïnal.

La reforma s’ha projectat des d’una perspectiva de gènere, és a dir, tenint en compte l’experiència de les dones. Les veïnes de la colònia han acompanyat els urbanistes en diferents recorreguts pel barri per indicar-los les zones més insegures i és a partir d’aquestes alertes que s’ha desenvolupat la reforma.

Els veïns s’han mostrat molt satisfets amb els canvis i han destacat que els carrers són més accessibles i els permeten fer més vida familiar al carrer, tot i que han criticat que encara no hi arribi el transport públic.

Colònia Santiveri remodelació dona

Les obres han tingut un cost de 956.252 € i s’emmarquen en el projecte del Pla de barris de la Marina. S’han renovat completament els carrers de Gabriel Miró i Torres de Marina, que han passat a ser de plataforma única, i els carrers de l’Encuny i Motors, que s’han eixamplat.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Un passeig per la colònia Santiveri” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/un-passeig-per-la-historia-de-lantiga-colonia-santiveri/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Què és l’urbanisme amb perspectiva de gènere

És un tipus d’urbanisme que pretén incorporar la mirada de la dona en les polítiques urbanístiques amb l’objectiu d’aconseguir una ciutat més justa, igualitària, segura i sense barreres. Els estudis de gènere asseguren que les ciutats s’han dissenyat tradicionalment pensant en l’home que es desplaça en cotxe cap a la feina mentre que la dona acostuma a moure’s a peu o en transport públic.  L’urbanisme feminista també proposa reivindicar tot allò relacionat amb les cures i el treball domèstic vinculat històricament a les dones i desplaçar-ho de l’interior de les cases als carrers de les ciutats. Això es pot reflectir per exemple, amb el mobiliari urbà, posant més bancs, o integrant diferents equipaments en un mateix espai, fomentant els vincles veïnals i la solidaritat.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Urbanisme en femení” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/urbanisme-en-femeni/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a