El Club de Lluita de Baró de Viver reclamava millores des de feia dècades i, finalment, aquest dissabte al matí s’ha inaugurat completament renovat. No s’actualitzava des dels anys 90 i ara s’ha posat al dia amb reformes en punts clau com l’aïllament tèrmic i la impermeabilització. Els veïns han accedit a les noves instal·lacions, on han gaudit d’una mostra de diverses disciplines dels infants i joves que entrenen al club.

El club és un referent de la vida comunitària del barri i pretén obrir-se a noves entitats i adaptar-se a les condicions necessàries per a la lluita grecoromana d’alt nivell. Lucía Marín, regidora del Districte de Sant Andreu, ha destacat que “és un espai de generació de comunitat, que atreu la gent jove del barri per practicar esport i relacionar-se entre ells”. El president del Club de Lluita de Baró de Viver, Francisco Cano, ha recalcat la importància de fomentar entre els alumnes valors com el respecte i el treball: “Hi ha nois al barri que són referents per als més petits”, ha comentat.

El Club, que competeix tant nacionalment com internacionalment, considera que aquesta actualització de l’espai, suposarà un augment en el nombre de matrícules.

Pacificació del carrer de Caracas

Juntament amb aquesta inauguració, també s’han presentat les millores que s’han fet al carrer de Caracas. En aquest cas s’han habilitat noves zones d’estada més amples al llarg del carrer, amb nous elements de mobiliari urbà i més il·luminació. L’objectiu d’aquesta acció és connectar els barris de Baró de Viver i del Bon Pastor que integren el districte de Sant Andreu i aportar més seguretat i dinamisme als vianants. L’objectiu és millorar la vida dels veïns perquè passi de ser una zona industrial a un espai de lleure per als veïns. 

Totes dues accions estan emmarcades en el Pla de Barris, un programa que té com a objectiu revertir les desigualtats entre els barris de la ciutat de Barcelona.