LAURA PÉREZ, regidora de Cicles de Vida, Feminismes i LGTBI "Durant els propers mesos acabarem de definir, esperem pel 2017 estar fent les obres d'aquest centre que vol ser un centre de referència, no només per a la ciutat de Barcelona sinó per a tot el territori català."

El Centre Municipal de Recursos LGTBI ocuparà un local propietat del Patronat de l’Habitatge, al número 22 del carrer del Comte Borrell. Disposarà de 1.200 metres quadrats distribuïts en dues plantes i es destinaran 1,5 milions d’euros a posar-lo en funcionament. Ara l’Ajuntament està treballant amb les entitats d’aquests col·lectius per definir els serveis que s’hi podran oferir, tant des del govern municipal com des de les associacions per no trepitjar-se, com assessorament a famílies, consultes psicològiques o acompanyament a persones transsexuals. L’objectiu és executar les obres al llarg de 2017 i poder obrir el centre o a finals del mateix any o ja a principis de 2018. Un dels aspectes que n’ha destacat la regidora de Cicles de vida, Feminismes i LGTBI és que “tindrà una gran portalada que li donarà visibilitat”.

Un altre punt fort del Pla per la diversitat sexual i de gènere, que serà vigent fins a 2020, és l’àmbit laboral. En aquest sentit, s’elaborarà un pla d’ocupació per a persones transsexuals i un de concret per a les dones transsexuals que exerceixen la prostitució. També s’inclourà una clàusula de no-discriminació per orientació sexual i de gènere en l’apartat de contractació pública.

El pla vol ser transversal en totes les àrees del govern municipal i per això també preveu actuacions per normalitzar la diversitat sexual i de gènere a les escoles, en la salut i en la cultura, per exemple. A més, el consistori prepara uns cursos de formació per als agents de la Guàrdia Urbana.