El Mercat del Peix ha funcionat aquest dimarts amb tota normalitat, tot i que s’havia alertat que podria haver problemes d’abastiment a les botigues pel bloqueig de l’AP-7 a la frontera amb França. Mercabarna diu que el tall al Partús no ha provocat problemes de proveïment de productes i que pràcticament “no s’ha notat”. Les dades indiquen que hi han arribat entre un 15 i un 20 % menys de camions provinents no només de França sinó d’arreu, però els majoristes ho han atribuït a la mala mar dels darrers dies, que ha provocat que hi hagi menys peix. El descens també té a veure amb el fet que aquest dilluns era festiu a França.

Han encarregat més peix a la resta de l’estat

D’altra banda, els majoristes han estat previsors i han encarregat més producte a la resta de l’estat per no dependre d’aquesta via de comunicació, l’AP-7. Els venedors han explicat que el peix ha entrat per altres punts fronterers com Irun. A més, han analitzat quines rutes alternatives poden fer servir per exportar les comandes que tenen cap l’exterior.

Pel que fa als preus, s’han mantingut en general tot i que s’ha encarit una mica el peix blau, perquè hi ha menys producte a conseqüència del temporal.

 

mercabarna mercat del peix