Els acampats que continuen a la plaça de la Universitat volen mantenir les tendes de manera indefinida, tot i que reconeixen que han passat per moments crítics. L’origen del problema és que els acampats vinculats a formacions polítiques, com el Jovent Republicà i Arran, van decidir marxar. El conflicte principal, però, prové de la recaptació econòmica que havien fet fins al moment.

Les persones que van abandonar l’acampada es van emportar les caixes de resistència i asseguren que van repartir els diners entre entitats que defensen els drets dels empresonats durant les mobilitzacions. Els acampats que continuen, però, denuncien que havien acordat que no es farien donatius fins que acabés la protesta.

Calculen que s’han emportat 40.000 euros

L’acampada té dues caixes de resistència. En una recullen els diners que volen destinar a causes antirepressives i, en l’altra, els diners que inverteixen a gestionar l’acampada. El grup d’acampats que va marxar es va emportar les dues caixes. Les persones que ara s’encarreguen de la tresoreria han calculat, a partir de les últimes recaptacions, que s’haurien endut 40.000 euros. Per això, exigeixen algun document que acrediti com han gestionat aquests diners.

Les tendes no es mouen

L’acampada, que va començar el 30 d’octubre, continua viva. Aquest cap de setmana han reorganitzat la distribució de les tendes i de les comissions per assegurar que l’acampada continuï en marxa. A més, celebren que sigui una protesta política, però que no formi part de cap partit. Asseguren que encara queden entre 400 i 500 persones acampant i que ha arribat més gent amb la voluntat de quedar-se.