El sindicat CCOO denuncia que els Mossos d’Esquadra destinats a controlar el trànsit afronten la revetlla de Sant Joan amb “greus deficiències” en matèria de seguretat. Explica que la situació actual és crítica i anuncien que aquest estiu es presenta com el període laboral més complicat de la història del cos. El sindicat assegura que encara no han complert amb el compromís de la compra de vehicles, de la millora del material de seguretat o de l’augment de la plantilla.

Segons expliquen, la revetlla de Sant Joan es preveu molt negativa independentment dels controls que s’han anunciat perquè “la manca de personal i de formació ho impedirà”. Asseguren que els preocupa la pirotècnia per la manca de personal especialitzat en transport de mercaderies perilloses (ADR) i en concret de transport de la classe 1 (explosius). La Divisió de Trànsit té una desena d’agents especialitzats a tot Catalunya en aquest tipus de transport, regulat amb una normativa específica.

Des de CCOO lamenten que la Comissaria General de Mobilitat i en concret la Divisió de Trànsit no hagin fet cas de les peticions de formació que van demanar al Parlament. La manca de formació i de personal especialitzat per fer els controls, “pot causar un perillós greuge comparatiu entre les empreses fabricants i distribuïdores de material pirotècnic que compleixen i aquelles que no”.