La revetlla de Sant Joan 2023 és a tocar i l’Ajuntament preveu una activitat massiva a l’espai públic de Barcelona, especialment aquest any, que cau en cap de setmana, amb prop de 60.000 persones al carrer. El tinent d’alcalde de Seguretat, Prevenció, Convivència i Règim Interior, Albert Batlle, ha assegurat que la revetlla “és la porta d’entrada d’un estiu complex” i que els serveis municipals hauran de fer front a “un estiu tens i intens”. Preveu una presència “massiva de visitants i turistes” i afirma que caldrà gestionar “tot aquest flux de persones”. Batlle ha dit que entre les prioritats del consistori hi ha la lluita contra la multireincidència i la venda ambulant.

400 agents de la Guàrdia Urbana i control amb drons

La nit del 23 de juny 400 agents de la Guàrdia Urbana es desplegaran —conjuntament amb els Mossos d’Esquadra i la policia portuària— per garantir la seguretat, especialment a les platges, que es desallotjaran a les 6.30 h. L’objectiu és que estiguin netes a les 9 h, quan es tornaran a obrir per als banyistes més matiners. El 2022, es van haver d’evacuar més de 8.000 persones.

La Guàrdia Urbana preveu rebre entre 1.800 i 1.900 trucades durant la nit de Sant Joan. La seguretat de la ciutat es controlarà des de dos punts: la platja del Bogatell i també des de l’oficina del carrer de Lleida, on es rebran les imatges que captin els drons.

1.200 operaris de neteja

El dispositiu especial pel que fa a la neteja està format per 479 persones, que s’encarregaran de la neteja en els punts de la ciutat on es preveu més concentració de persones. També hi haurà 217 vehicles desplegats. Aquests se sumaran al servei ordinari previst per als dies festius i per tant, s’arribarà als 1.200 operaris i als 600 vehicles. A més, hi haurà més de 5.000 papereres i 56 contenidors addicionals. Al matí, 328 persones netejaran la sorra de la platja, amb l’ajuda de 152 vehicles

Els xiringuitos no podran ampliar l’horari

Aquest any, tal com ja va passar el 2022, els xiringuitos de la platja tampoc no podran ampliar l’horari d’obertura i hauran de tancar a l’hora habitual: a les 3.30 h. Pel que fa al transport públic, el metro i el TRAM estaran oberts tota la nit, de forma ininterrompuda.