Les famílies de l’Escola Miralletes, al barri del Camp de l’Arpa del Clot, denuncien que els jardins a tocar de l’escola es degraden en espera d’una reforma que no acaba d’arribar mai tot i estar pressupostada pel consistori. Asseguren que s’hi acumula la brutícia i, fins i tot, reconeixen que no hi porten a la canalla tant com seria habitual perquè la zona està molt deixada.

“A les tardes el parc és impracticable”

Des de l’AFA Escola Miralletes expliquen que intenten no ser al parc quan es fa fosc perquè consideren que és perillós per a les criatures, ja que s’hi troben restes de tot tipus. “Des de llaunes a ampolles de vidre”, explica la Muntsa Casacuberta.

“En alguna ocasió, a l’espai s’hi han trobat rates i hi ha hagut intervenir l’Agència de Salut Pública”, apunta Casacuberta, que afegeix que els serveis de neteja hi passen a primera hora, però a la tarda “el parc és impracticable”.

A més, des de l’AFA de l’escola, reconeixen que al parc hi fan nit diverses persones, una situació que està en mans de Serveis Socials però que provoca que part de l’espai del parc estigui ocupat.

Als jardins hi ha ubicada la masia de Can Miralletes, un edifici que ha viscut una rehabilitació integral per convertir-se en un espai familiar per al districte. Això, però, ha comportat unes obres que, tot i estar pràcticament acabades, han agreujat encara més la sensació de deixadesa del parc.

La reforma encara no està adjudicada

El districte de Sant Martí té previst fer-hi una actuació de millora, però la licitació del projecte ha quedat deserta en una ocasió i el segon procediment encara no s’ha resolt. Segons fonts del consistori, de moment s’hi han presentat dues empreses.

La primera vegada l’Ajuntament va quantificar la rehabilitació en poc més de 400.000 euros, un pressupost que els veïns consideraven ajustat. En iniciar el segon concurs, es va decidir augmentar la quantitat en 60.000 euros amb l’objectiu d’atreure més empreses.