nits tropicals i tòrrides

Aquest divendres, 23 de juny, és la revetlla de Sant Joan 2023. Una nit en què es fan sopars a la fresca i festes populars a l’aire lliure. Quin temps farà a Barcelona i al conjunt de Catalunya per Sant Joan? Respectarà una de les nits més esperades de l’any?

Malgrat que encara queden dies i que podria haver canvis en la previsió, tot indica que el temps no serà cap impediment per a gaudir de la nit de Sant Joan a gairebé cap comarca del país. La tranquil·litat i la calor típica per a l’època seran les protagonistes, encara que la tramuntana es farà notar a l’Empordà.

A Barcelona, tranquil·litat

La previsió del temps per a la revetlla de Sant Joan a Barcelona indica que no caldrà patir gens ni mica pel temps. L’absència de núvols permetrà que la lluna creixent brilli durant la nit i matinada.

De vent en farà ben poc, i la mar estarà força tranquil·la. Hi haurà marejol i onades d’un o dos pams a tot estirar.

La temperatura serà la pròpia per a l’època. La calor del vespre donarà pas a una matinada agradable a l’aire lliure, però amb un toc de xafogor. Tornarà a ser una nit tropical.

Aquesta és la previsió hora a hora per a Barcelona:

  • 18 h: el vent afluixarà, 27 ºC.
  • 21 h: ambient suau, 25 ºC.
  • 0 h: cel serè, 24 ºC.
  • 3 h: temps plàcid, 24 ºC.
  • 6 h: nit tropical, 23 ºC.

Sense opcions de pluja

Si bé a la tarda hi hi pot haver alguna gotellada o ruixat local i de curta durada a punts dels Pirineus i Prepirineu orientals, a partir del vespre desapareixeran. No s’espera pluja enlloc del país al llarg de la nit de Sant Joan.

En general el cel es mantindrà asserenat, net de núvols. Tan sols hi haurà alguns intervals de núvols baixos al Camp de Tarragona i a l’Aran. També hi haurà restes de les nuvolades al sector oriental dels Pirineus que es dissiparan amb el pas de les hores.

Ambient calorós, de ple estiu

Continuarà l’ambient càlid dels darrers dies. Al vespre es mantindrà el termòmetre encara per sobre de la marca dels 30 graus a punts de l’interior, principalment a Ponent.

Amb el pas de les hores, la temperatura anirà baixant, però difícilment se situarà per sota dels 20 graus. Entrada la matinada refrescarà a les valls dels Pirineus i del Prepirineu.

Mar remoguda al nord de la Costa Brava

De vent no en farà gaire, en general. A mesura que avanci la nit, serà cada cop més fluix. Això garantirà un estat de la mar prou tranquil·la. Ara bé, hi haurà una excepció.

Al nord de la Costa Brava bufarà tramuntana moderada. Hi haurà alguns cops que superaran els 40 km/h, especialment al nord del Cap de Creus.

A causa del vent, en aquest sector la mar estarà remenada. Hi haurà maror, és a dir, onades que podran acostar-se al metre d’alçària.