revisio selectivitat examens pau

Ja has vist les notes de les PAU i estàs pensant a demanar la revisió de la Selectivitat? A continuació t’oferim una breu guia sobre com pots demanar una segona correcció dels exàmens de les PAU a Catalunya per intentar apujar la nota. Aquest pot ser un procediment molt important si tens una qualificació molt justa per entrar al grau i la universitat desitjats, així que és important que tinguis en compte els terminis i com fer-ho.

Has de saber que, per demanar la revisió de les proves, hauràs d’accedir al portal d’accés a la universitat del Canal Universitats.

Revisió de la selectivitat: quan demanar-la?

Podràs sol·licitar la revisió de la selectivitat si consideres que en un examen o més d’un tens una qualificació que no es correspon amb la que consideres. Si no estàs d’acord amb la puntuació d’alguna prova i creus que s’han aplicat incorrectament els criteris d’avaluació o de correcció, pots demanar la revisió de les PAU.

Què pots demanar en la revisió?

Tal com detalla del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, com a alumne pots demanar una verificació de la qualificació o una segona correcció. En el primer cas, es farà un repàs de l’examen per comprovar que totes les preguntes han estat avaluades i que tots els punts han sumat en la qualificació final.

En el segon cas, es revisaran les respostes de tota la prova per esmenar possibles errades en l’avaluació. La nota de l’examen serà la mitjana de les qualificacions dels correctors i, en el cas que hi hagi més de dos punts de diferència, hi haurà una tercera correcció. La nota final serà la mitjana aritmètica de les tres correccions.

Quan demanar la revisió de les PAU?

La sol·licitud de la revisió d’un examen o més d’un de les PAU es podrà fer entre dijous, 22 de juny, i dilluns, 26 de juny (tots dos dies inclosos). El dijous 6 de juliol podràs consultar els resultats de la revisió. Entre el 6 i el 10 de juliol podràs demanar veure l’examen sempre que n’hagis demanat prèviament la revisió.