Els Bombers de Barcelona demanen als ciutadans que siguin prudents aquesta revetlla de Sant Joan 2023 per la situació de sequera que viu la ciutat. Per això, recomanen que s’eviti fer esclatar petards en zones enjardinades o als parcs de la ciutat per evitar incendis. També recorden que està prohibit fer-ho a menys de 500 metres d’una massa forestal. “No podem abaixar la guàrdia en absolut”, afirma Sebastià Massagué, cap dels Bombers de Barcelona. “Ens preocupa Collserola i també els parcs”, admet i recorda que l’any passat ja es va produir algun incendi al nucli urbà.

Massagué posa d’exemple l’incendi que aquest dimarts ha cremat dues hectàrees de matolls a Montjuïc. Explica que les pluges de les últimes setmanes han fet créixer l’herba a la muntanya que actua com a “combustible fi” i que “reacciona ràpidament a qualsevol petita ignició”.

Sis fogueres majors a Barcelona

Aquest any s’han autoritzat sis fogueres majors a Barcelona amb una càrrega de més de 250 kilos, les mateixes que l’any passat. En total, però, hi ha 26 fogueres repartides per tota la ciutat. Els bombers recomanen que qualsevol foguera es faci en un pebeter, és a dir un recipient on el foc quedi concentrat.

Pel que fa a les casetes de petards n’hi ha 122 a tot Barcelona. Aquest estiu es va aprovar un decret específic que regula la venda de pirotècnia. Entre les novetats d’aquesta revetlla hi ha l’eliminació de les casetes de venda de petards en una franja inferior als 500 metres de la massa forestal.