ap-7 autopista

El Departament d’Interior ha presentat el dispositiu especial de la revetlla de Sant Joan amb el focus posat en el trànsit, la pirotècnia i els incendis. Es preveu una gran mobilitat amb la sortida de 460.000 vehicles des de l’àrea metropolitana, amb el gruix concentrat durant la tarda d’aquest divendres, 23 de juny. “L’AP-7 serà l’autopista que patirà més estrès a la part nord”, ha vaticinat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, aquest dijous.

53 km de carril que s’habilitarà a les 15 h del 23 de juny

Per això s’habilitarà “el carril addicional més gran que s’ha fet mai a l’AP-7”, ha anunciat el conseller. En total, 53 km entre Montornès i Sils per donar agilitat als vehicles que es dirigeixen a la Costa Brava. Es limitarà la velocitat a 80 km hora i hi haurà senyals cada 10 km per informar-ne els conductors. La via estarà operativa a partir de les 15 h de divendres i hi haurà un reforç dels Mossos en aquest tram via terrestre i també vigilaran el trànsit per helicòpter.

Elena ha demanat prudència i precaució als ciutadans per tenir una festa sense incidències. Interior posarà 5.600 efectius des de les 14 h de divendres i fins a les 14 h de dissabte, 24 de juny, entre agents dels Mossos (4.500), agents rurals, Bombers i dotacions del 112. Es faran més de 700 controls de tota mena: alcoholèmia, drogues i de cinturó, entre d’altres.

Autoritzacions per fer fogueres i correfocs

Pel que fa als petards i les fogueres, a menys de 500 metres de les zones forestals només es podrà fer foguera o correfoc amb autorització d’Acció Climàtica i no es podran llençar petards. A més de 500 metres, les fogueres i correfocs necessitaran una autorització municipal i, en aquest cas, es podran tirar petards. Des de Protecció Civil es demana als ajuntaments que habilitin espais per fer ús de la pirotècnia.

Revetlla de Sant Joan 2023: Mapa de fogueres i festes als carrers de Barcelona
Hi ha 26 fogueres autoritzades i una quarantena de revetlles previstes per celebrar Sant Joan a Barcelona