La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desmantellat una de les organitzacions més importants d’Europa dedicada al tràfic de cocaïna i que distribuïa la droga a tot el continent. La macrooperació s’ha fet en col·laboració amb l’Europol i, dels 45 detinguts en total, quatre han estat a Barcelona i quatre més a Mallorca. La resta han estat arrestats a Bèlgica, Alemanya, els Països Baixos, Itàlia, Croàcia i el Regne Unit.

Els detinguts importaven la cocaïna des de l’Amèrica del Sud i la introduïen a Europa a través de diversos ports. A més, Espanya i altres països eren utilitzats per blanquejar els diners procedents de la venda de la droga. Concretament, l’organització tenia una estructura complexa assentada a Mallorca.

L’actuació a Barcelona es va fer el gener de l’any 2020, quan la policia va interceptar 440 quilos de cocaïna i va detenir quatre ciutadans albanesos. Prèviament, la investigació a Espanya havia començat el 2018 arran de la detenció d’un membre d’alt nivell del grup criminal, un home que actualment està en presó preventiva.