Gos d'assistència de la diabetis

(ACN) La Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i l’associació Lex Ànima han presentat una petició de mesures cautelars al Jutjat del Contenciós Administratiu de Barcelona perquè se suspengui l’experiment amb 38 cadells de gos de la raça beagle que duen a terme el Parc Científic de la Universitat de Barcelona i Vivotecnia. Ambdues entitats demanen que es prenguin “mesures cautelaríssimes urgents” atesa la “gravetat i urgència de l’afer” fins que es resolgui “el procediment obert en via administrativa i el recurs contenciós que es pugui interposar”. Al·leguen que l’objecte del contracte públic entre la UB i Vivotecnia és “il·lícit” i que hi ha “alternatives” a l’experimentació amb animals.

La Llei de protecció dels animals prohibeix aquesta pràctica si existeix un mètode alternatiu

Segons les dues entitats, la Llei de protecció dels animals prohibeix l’experimentació amb animals si existeix un mètode alternatiu. S’ha vulnerat doncs, segons adverteixen, la normativa en la tramitació administrativa, atès que abans de la licitació no s’ha convocat la Comissió d’Experimentació Animal perquè valori si hi ha mètodes alternatius o si el protocol de l’experiment compleix amb la legalitat. Afegeixen que tampoc s’ha emès la corresponent autorització prèvia a la licitació.

Finalment, la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals recorda que l’abril del 2021 “es va fer públic un vídeo gravat als laboratoris de Vivotecnia per una extreballadora” amb imatges de “tortures infringides de forma gratuïta i intencionada” als animals que hi havia. Arran d’aquestes imatges, l’empresa està sent objecte d’una investigació judicial per presumpte maltractament animal.