solar torrent lligalbe aparcament

El solar situat al torrent de Lligalbé, al Baix Guinardó, seguirà habilitat com a aparcament lliure per un temps indefinit fins que no s’hi executi el projecte d’habitatge públic i espai enjardinat previst. Així ho ha confirmat la regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, just quan fa 15 dies del desallotjament de l’hort comunitari El Brot, que era en aquest espai.

El terreny, d’uns 1.000 metres quadrats, té cabuda per a l’estacionament d’una quarantena de vehicles i aquest dies ja es pot veure pràcticament ple a totes hores del dia. Segons Alarcón, la creació de l’estacionament ha estat una demanda de molts veïns de l’entorn. Tot i així no descarta que més endavant s’hi instal·li un circuit de salut que es compaginaria amb l’estada dels vehicles.

Un projecte encallat i sense data d’execució

La provisionalitat d’aquest espai sense urbanitzar s’ha anat allargant en el temps. Hi ha un projecte previst que inclou crear una zona d’estada amb jardins i un bloc d’habitatge dotacional. Alguns veïns però no estan d’acord amb la ubicació d’aquest edifici i des de fa tres anys estan buscant una solució acordada amb l’Ajuntament.

Per la seva banda els que van ser usuaris de l’hort comunitari El Brot segueixen indignats per la forma com se’ls va desnonar de l’espai i no descarten fer alguna acció de protesta properament. De fet encara es pot veure una pancarta en un racó amb el lema “El Brot es queda al barri”.