imatge del Port de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra i efectius de Vigilància Aduanera de l’Agència Tributària van intervenir el 2 d’octubre 250 quilograms —239 paquets— de cocaïna al port de Barcelona. Segons ha informat la policia catalana en un comunicat, la droga tindria en el mercat il·lícit un valor superior als 14 milions d’euros.

Els agents tenien sospites que podia arribar al port barceloní un carregament de cafè a l’engròs, procedent de la República Dominicana, amb droga amagada. Van fer comprovacions i van detectar un contenidor que, tot i tenir origen a Hondures, havia estat carregat al port de Caucedo, República Dominicana. Els va cridar l’atenció perquè en el 2019 s’havia confiscat cocaïna en un altre contenidor similar.

El mètode del “ganxo sec”

Després d’inspeccionar el contenidor, els agents van localitzar la droga amagada en cinc bosses d’esport i quatre sacs de tela d’arpillera que, suposadament, anaven a ser extrets pel mètode del “ganxo sec”. Segons els Mossos, aquesta tècnica consisteix a introduir la droga durant el trajecte i, quan el carregament arriba a un altre port europeu, obrir-lo abans que sigui inspeccionat per la duana.

La policia calcula que la droga interceptada podria tenir un valor en el mercat il·lícit superior als 14 milions d’euros. La investigació continua oberta per trobar els responsables dels fets.