Barcelona tindrà en marxa 108 obres durant aquest estiu, la majoria de baix impacte, per accelerar alguns projectes clau de la ciutat. El punt de més concentració de treballs és la plaça de les Glòries Catalanes, on es reconfiguraran els carrils de circulació per preparar la posta en marxa dels túnels per on a la tardor han de començar a circular els vehicles. També hi haurà canvis a l’avinguda Meridiana, amb la reurbanització entre el carrer de València i el carrer de Las Navas de Tolosa – Josep Estivill.

El paquet d’actuacions també inclou la finalització dels pous de les sortides d’emergència de l’alta velocitat al carrer de Mallorca amb Nàpols i amb Independència. Les obres, que han anat a càrrec d’Adif i s’han allargat durant tres anys, acabaran aquest estiu. Segons el gerent d’infraestructures i mobilitat, Manuel Valdés, la finalització d’aquests treballs serà “un canvi molt positiu per als veïns degut a l’alt impacte que han tingut les obres en els darrers anys”.

Urbanitzacions de l’espai públic i els entorns escolars

Les obres d’aquest estiu també inclouen el tret d’inici a 28 urbanitzacions en 10 districtes de la ciutat, que han de suposar “una millora en la qualitat de l’espai públic dels veïns”. També estan previstes 46 actuacions de baix impacte focalitzades als entorns de les escoles, que han d’estar completament llestes per l’inici del curs.

 La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha demanat “comprensió i paciència” per les molèsties i les dificultats que puguin generar els treballs: “Han de servit per tenir una ciutat millor”. Segons l’Ajuntament, enguany el 66 % de les obres que hi haurà en marxa a l’estiu seran de baix impacte.