(ACN/redacció) Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han detingut quatre homes per un delicte de pertinença a grup criminal, vuit robatoris amb força i un delicte contra la salut pública. Les detencions han permès desarticular la banda, especialitzada en robatoris en caixes fortes, i que entre l’octubre i el juny s’haurien endut un botí total de 87.246 euros.

Un dels robatoris es va cometre en unes oficines de l’avinguda Diagonal i, segons la policia, era un grup “molt actiu” i amb nombrosos antecedents per fets similars.

Robatori a la Diagonal tallant planxes de metall

Els quatre detinguts són homes d’entre 23 i 40 anys que operaven, sobretot, a la zona de Madrid, però també se’ls relaciona amb un robatori “altament especialitzat” el 21 de febrer en unes oficines d’una empresa a l’avinguda Diagonal de Barcelona. Aquí, els lladres van entrar a les oficines i van forçar quatre caixes fortes amb eines que permeten tallar planxes de metall, com bufadors oxiacetilènics i martells pneumàtics.

A més dels quatre homes, els agents també han detingut una dona per la seva vinculació amb la banda en el delicte contra la salut pública.

Grup criminal establert a Madrid

Durant la fase inicial de la investigació es va comprovar que els sospitosos formaven part d’un grup criminal establert a Madrid, també investigat per la Policia Nacional per robatoris a la capital espanyola, Talavera de la Reina, Aranjuez i Almeria. Arran d’això es va crear un grup conjunt d’investigació entre Mossos i CNP.

Segons els Mossos, el grup criminal era “molt actiu, amb molts antecedents per fets similars i altament especialitzat en el forçament de caixes de seguretat”. Els detinguts estan acusats de dos robatoris a Barcelona, dos a Talavera de la Reina (Toledo), dos a Madrid, un a Aranjuez (Toledo) i un a Almeria.