‘Nu’ és el títol de l’espectacle de la 23a edició del Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris. I nus acaben també metafòricament parlant els personatges i l’escenografia, sota la direcció artística de Quim Girón. Aquest espectacle de circ contemporani beu de la dansa, els equilibris acrobàtics, la perxa xinesa i d’algunes disciplines aèries com la suspensió capil·lar. L’obra vol reflexionar amb senzillesa i sense ornaments sobre les relacions humanes a partir dels objectes. L’estrena serà aquest dissabte, dia 15 de desembre amb invitació, i  hi haurà funcions programades fins al 20 de gener.

“En un espai nu, els cossos es busquen, es perden, es fragmenten i es recomponen per confessar-nos algun dels seus secrets. Situacions absurdes sense ornaments, plenes de poesia i màgia”. Així presenta l’Ateneu Popular 9 Barris l’aposta del Circ d’Hivern d’aquest any. Sobre un escenari despullat que deixa veure les estructures de llums i tramoies, els artistes exploren els moviments del seu cos a mig camí entre la dansa i el circ més innovador.

Un espectacle sense ornaments

I sempre, amb relació amb tot d’objectes inversemblants en un espectacle de circ habitual. “Amb la introducció d’objectes diferents als habituals, forcem el cos a anar a un moviment que potser no és normal, i és més interessant de veure” – explica Quim Girón, director i artista de ‘Nu’- “per exemple, un acròbata amb botes d’esquí. Això genera una dificultat i un moviment, hi ha un joc”.

A ‘Nu’ no hi ha argument, però sí molt de circ i imatges oníriques enmig d’escenes amb humor i absurditat. “Hem volgut generar escultures, imatges màgiques. Fer les acrobàcies i generar poesia, al mateix temps que també ens mostrem senzillament com som”, afegeix Girón.

L’estrena està prevista amb invitació per a aquest dissabte, 15 de desembre. El públic en general ja pot adquirir les entrades per a les funcions del 22 de desembre al 20 de gener. Però com és habitual, aquests dies són les escoles les primeres en descobrir l’espectacle. I ho fan a partir d’una guia didàctica treballada entre l’Ateneu Popular 9 Barris i l’Institut Escola Antaviana.