El temps variable durant la diada de Sant Jordi, amb fortes ventades, pluja i fins i tot algunes calamarsades a Barcelona, no han fet enrere els ciutadans, que a hores d’ara omplen els carrers de la superilla literària, així com altres punts emblemàtics de la ciutat com la Rambla. La majoria de les persones que passegen asseguren que tenien moltes ganes de recuperar una diada “amb normalitat”.

Els llibreters i els floristes agraeixen la predisposició de la gent a l’hora de sortir al carrer, tot i l’amenaça de pluja. Asseguren que quan el temps els dona una treva, les vendes van prou bé. De fet, durant bona part de la tarda hem pogut veure centenars de barcelonins amb roses i llibres a les mans. “Serà un dia agredolç, portàvem una dinàmica de venda molt bona. Quan ha vingut la pedregada el ritme ha afluixat, però ara, a la tarda, la gent s’ha tirat al carrer”, han explicat a betevé des de l’editorial Comanegra. Malauradament, però, alguns dels llibreters han hagut de retirar les parades per seguretat i han denunciat grans pèrdues.

Algunes floristeries ja han exhaurit les roses

“És d’agrair que la gent surti al carrer tot i la pluja”, explica una florista. Asseguren que ha estat un dia mogut perquè han hagut de muntar i desmuntar diverses vegades la parada per evitar que la pedregada fes malbé les roses. Algunes de les parades de la Rambla de Barcelona a mitja tarda ja havien exhaurit les roses. De fet, el Gremi de Floristes de Catalunya ha explicat a betevé que han assolit les expectatives de vendes. “Ha estat un gran Sant Jordi”, ha declarat Joan Guillén, el president de l’entitat.