El temps està marcant el Sant Jordi 2022 a la ciutat de Barcelona. Protecció civil ha activat en fase d’alerta el pla Ventcat per fortes ratxes de vent i algunes parades ja han començat a patir-ne les conseqüències. Els tendals de diversos punts de venda han volat pels aires i han acabat totalment destrossats. Al barri de Gràcia ja s’han registrat màximes de 68 km/h. Una persona ha resultat ferida lleu pel cop d’una parada de Passeig de Gràcia de Barcelona.

Els Bombers de Barcelona hi han hagut d’intervenir per garantir la seguretat dels venedors i també dels milers de ciutadans que aprofiten per passejar i fullejar llibres. Algunes d’aquestes parades serà difícil que es puguin tornar a recuperar perquè les estructures també han quedat malmeses.

El plat fort, però, s’espera entre les 16 i les 18 h, quan es poden superar els 70 km/h.

Una persona ha estat ferida lleu

Almenys una persona ha resultat ferida de poca gravetat pel cop d’una parada aixecada pel vent situada al passeig de Gràcia de Barcelona, concretament a l’altura de la Gran Via de les Corts Catalanes. Segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), el telèfon d’emergències ha rebut una alerta a les 14.24 hores que un tendal caigut per una ventada havia ferit diverses persones. Fins al lloc s’hi han desplaçat tres ambulàncies i un comandament operatiu d’aquest cos. Segons fonts de l’Ajuntament de Barcelona, una de les persones colpejades per la carpa ha resultat ferida de poca gravetat.