temps sant jordi barcelona

La jornada del Sant Jordi 2022 a Barcelona ha estat marcada per un temps molt variable: núvols, pluja, sol, de nou cel ennuvolat i calamarsa fins que, altra vegada, el cel s’ha esclarit per donar pas a una nova tongada de pluja i pedra petita. Tot plegat, en qüestió d’hores.

Així ha estat el temps a Barcelona, hora per hora, aquest Sant Jordi 2022. Quina és la previsió de cara a la tarda?

De 7 a 9 h: pluja intermitent a Barcelona

La matinada no ha estat pas amb cel serè a Barcelona. A primera hora del matí, la pluja ha fet acte de presència a la ciutat, just el dia que les botigues començaven a muntar parades al carrer, amb ruixats molt intermitents i en general febles. Pels volts de les 8 h ha deixat de ploure, però feia núvol i el sol no es deixava veure.

De 9 a 12 h: núvols, avantsala de la tempesta

Durant tot el matí no ha acabat de fer net. El cel ennuvolat donava pas, a estones, al sol, però ha estat pels volts de les 12 h quan l’ambient de Barcelona s’ha tornat ben negre, amb núvols que feien preveure una tempesta imminent a la ciutat.

12 h: calamarsa breu, però intensa

I ha estat minuts després del cel negre quan una forta tempesta ha escombrat Barcelona de cap a cap, i ha deixat calamarsa a gairebé tots els barris de la ciutat, també a la superilla de Sant Jordi. L’episodi de pedra petita ha durat una bona estona, uns cinc minuts, però ha estat molt intensa i ha deixat el terra i les parades de llibres i roses blanques.

calamarsa sant jordi 2022 barcelona

13 h: el sol guanya protagonisme

I de forma gairebé immediata, pocs minuts després de l’inici de la calamarsa, els núvols han marxat amb molta rapidesa i el sol ha tornat a il·luminar els carrers de Barcelona… Però no durant molta estona.

14 h: torna la calamarsa a Barcelona

La calamarsa ha volgut tornar a deixar-se veure a Barcelona, amb un episodi molt més breu i molt menys intens. Ara bé, en alguns punts han tornat a deixar el terra blanc. Tot seguit, la pluja ha continuat durant uns minuts per deixar el terra ben moll.

15 h: Cel ennuvolat, amb vent fort

Amb la fi de la pluja, el cel ha quedat ennuvolat. L’ambient és gris i previsiblement s’allargarà durant bona part de la tarda.

I a la tarda, què?

A la tarda, els mapes del temps apunten episodis de ruixats intermitents a Barcelona, amb un sol que pot anar apareixent i fortes ratxes de vent. De fet, Protecció Civil ha activat l’alerta Ventcat pel fort vent previst per aquesta tarda.