Diverses carpes de la superilla literària, com ara les instal·lades al passeig de Gràcia, recullen les estructures per recomanació dels Bombers. Les fortes ventades, les pluges i les pedregades intermitents han fet volar i caure algunes d’aquestes estructures i els Bombers han recomanat als paradistes posar peus de formigó per reforçar-les o bé plegar-les perquè no s’aixequin a causa del vent.

“El 50 % dels llibres s’han fet malbé, els hem de llençar”

Els llibreters recullen el material malmès per la pluja amb resignació. “Estem plegant, retirant-ho tot, està tot moll però ho hem d’encaixar igual. Els bombers ens han aconsellat que o posem peus de formigó o pleguem”, ha explicat a betevé Sílvia Amado, de la llibreria Medios.

Els Bombers fan aquesta recomanació després que aquest matí dues persones hagin resultat ferides, de poca gravetat, a causa de la caiguda d’una de les estructures al passeig de Gràcia. Les dues persones han estat evacuades a l’Hospital de Sant Pau.

La pluja i la pedregada que ha caigut al migdia i el fort vent que ha començat a bufar ha fet malbé bona part dels llibres que hi havia exposats “el 50 % dels llibres s’han fet malbé. Els llibres quan es mullen s’han de llençar”, ha afegit Amado.

Des de la llibreria La Central també expliquen que han hagut de cancel·lar les signatures que tenien previstes aquesta tarda. L’editorial Raig Verd també ha tancat la parada després que les carpes els hagin sortit volant i les taules hagin bolcat. “12 metres de llibres per llençar. Quina tristor”, deia l’editora, Laura Huerga.