En qüestió de segons, el temps a Barcelona aquest Sant Jordi 2022 ha canviat radicalment i les fortes ratxes de vent han fet volar pels aires, literalment, algunes parades. Tot plegat ha deixat una imatge insòlita per aquesta diada: els serveis d’emergències que s’han desplaçat fins al lloc dels fets recollien llibres molls de terra, que han quedat gairebé inservibles. També l’estructura d’algunes parades, taules, cadires i tendals.

Aquest migdia, al barri de Gràcia s’han registrat màximes de 68 km/h. És per això que no és d’estranyar que alguns tendals de diversos punts de venda al centre de la ciutat hagin acabat totalment destrossats.

El fort vent causa dos ferits de poca gravetat

Dues persones han resultat ferides de poca gravetat aquest dissabte a causa del fort vent i en ser colpejades per una carpa, situada a la superilla de Sant Jordi, que s’ha aixecat per la ventada. Segons el SEM, l’incident ha passat en un estand situat al passeig de Gràcia amb la Gran Via. Fins al lloc s’han desplaçat quatre ambulàncies.

Les dues persones han estat evacuades a l’Hospital de Sant Pau, una ferida lleu i l’altra de poca gravetat. A les tres de la tarda un home també ha resultat ferit de poca gravetat a la Feria de Abril del Parc del Fòrum, on ha caigut una estructura metàl·lica pel vent. L’home ha patit un cop fort al cap i ha estat evacuat a l’Hospital del Mar.