Barcelona torna a celebrar el Sant Jordi 2022 a Barcelona com abans de la pandèmia. Milers de persones han passejat pel centre de la ciutat durant les primeres hores del matí i han aprofitat que el temps s’ha mantingut sense grans pluges i, fins i tot, amb alguns moments de sol. Tot i això, el temps ha canviat i al migdia ha començat a ploure. La meteorologia, però, no ha aturat els ciutadans, que han tret el paraigua per continuar passejant entre llibres i roses.

Parèntesi per la calamarsa

El gran problema ha arribat a tres quarts d’una, quan la calamarsa ha fet acte de presència a Barcelona. En aquest moment la gent s’ha començat a refugiar i els carrers han quedat pràcticament buits. Això sí, un cop ha passat el temporal de pluja, la gent ha tornat a sortir a gaudir d’aquesta diada.

Les cues omplen la superilla literària

En tot cas, en els moments de calma meteorològica, la superilla de Sant Jordi ha permès als ciutadans poder caminar amb més tranquil·litat pels carrers tallats al trànsit. El passeig de Gràcia ha estat el més concorregut durant tot el matí, però altres com el carrer de Consell de Cent també han tingut força moviment. Una de les paradistes, de fet, ha explicat que tot i que aquest carrer no té grans aglomeracions, molta gent hi passeja i, per tant, han pogut fer diverses vendes.

A més, durant el matí s’han produït cues davant d’algunes parades per aconseguir les signatures d’escriptors. Una de les autores amb més cues ha estat la de la valenciana Alice Kellen.