Cavall Sónar Cecilio G

L’Ajuntament ha obert un expedient informatiu al festival Sónar, i també a Fira de Barcelona —el certamen se celebra a les instal·lacions de Montjuïc— per un possible incompliment de l’ordenança de protecció d’animals, aprovada el 2014. El motiu va ser l’ús d’un cavall i d’una òliba al concert de Cecilio G, en què l’artista va arribar amb un quadrúpede a l’escenari, i va tancar el concert fent-se pujar l’au al braç.

Segons recull l’Agència EFE, la qual cita fonts del consistori, l’ordenança impedeix l’ús d’animals en espectacles, per la qual cosa ha decidit recollir informació sobre l’espectacle, després de rebre una denúncia de la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA).
Cecilio G va arribar a cavall a l’escenari del Sónar el 20 de juliol per celebrar la seva entrada com a artista en un festival on es va esmunyir per primera vegada amb 16 anys, segons explica l’artista en una cançó.

Fonts del Sónar han assenyalat a EFE que “el festival donarà totes les explicacions necessàries en resposta al requeriment de l’Administració”. Tanmateix, Fira de Barcelona ha explicat a l’Agència que desconeixia que en l’espectacle hi participarien animals i ha puntualitzat que l’ús del cavall i de l’òliba va ser “decisió d’un artista que va actuar en un esdeveniment impulsat per un organitzador extern”.