La plataforma Eixample Respira ha fet aquest divendres la segona jornada de protesta al carrer, amb talls intermitents al carrer d’Aragó. Una trentena de persones han ocupat aquesta artèria de l’Eixample, a la cruïlla amb el carrer d’Aribau, cada cop que els semàfors de vianants d’Aragó es posava de color verd. Així, han volgut que els conductors que en aquell moment s’aturaven al semàfor, llegissin les seves pancartes i domassos.

La plataforma reivindica que, en el cas concret del carrer d’Aragó, cal reduir el trànsit. De fet, fa dues setmanes l’Ajuntament va reduir al trànsit convencional un dels carrils, per destinar-lo al transport públic. Segons la plataforma, però, aquesta mesura hauria d’anar acompanyada d’altres perquè millori la qualitat de l’aire en el conjunt del districte. És la raó de ser del col·lectiu des que fa un mes es presentés en societat reclamant “l’acció de les administracions per a la millora de la qualitat de l’aire” i assenyalant el disseny del mapa viari de la ciutat com una de les causes de la contaminació a la ciutat.

Més accions al setembre

La plataforma ha anunciat que l’acció reivindicativa d’aquest divendres “ha estat simbòlica“, tot i que coincideix amb el revés d’Europa a l’Estat per la mala qualitat de l’aire a ciutats com Madrid, Barcelona i zones com el Vallès o el Baix Llobregat —on hi ha l’aeroport—. Així, l’entitat ha apuntat que “a partir del setembre hi haurà més mobilitzacions“, tot i que no les ha concretat, encara.