La versió policial sobre els fets ocorreguts la tarda de dissabte al passeig de Sant Joan, quan la Guàrdia Urbana va abatre a trets un individu, defensa que l’home els va amenaçar amb una arma blanca. Per contra, testimonis que van presenciar l’incident discerneixen amb el relat de la policia.

“No estava atacant”

Un testimoni que assegura que va veure l’actuació des d’escassos metres de distància ha explicat que l’individu en cap moment va presentar una actitud d’atac contra els agents. Sobre la persecució, explica: “No anava corrent, més aviat caminava ràpid”. A més, afegeix que l’home anava carregat amb diversos objectes i, per tant, “tenia les mans ocupades i no es podia moure”. Altres ciutadans que també van ser testimonis del tiroteig es qüestionen que l’home arribés a fer ús de l’arma blanca que suposadament duia al damunt. Precisament, Arrels Fundació ha manifestat preocupació per la criminalització d’aquest fet i ha puntualitzat que les persones que viuen al carrer sempre disposen d’un ganivet perquè és un utensili que necessiten per menjar.

Un sense sostre conegut al barri

Diversos veïns asseguren que l’home era conegut al barri. “Sempre dormia en un banc entre el carrer d’Ausiàs Marc i el passeig de Sant Joan”, explica un veí, que afegeix “que és un home tranquil i solitari”. De fet, segons altres testimonis l’home no passava desapercebut, ja que vestia sovint amb una armilla i un barret de cowboyEls veïns que el coneixien subratllen que sempre havia mantingut una actitud pacífica.