Pla mitjà d'un jove rebent la vacuna a Manresa
Foto: ACN

Els consellers de Salut, Josep Maria Argimon, i d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, signen una carta que la Generalitat de Catalunya ha començat a fer arribar a totes les famílies per demanar que vacunin els fills majors de 12 anys, abans de l’inici del curs escolar. En l’escrit, que s’envia a través dels centres educatius, ho qualifiquen com un “acte de responsabilitat envers un mateix” i un “acte de solidaritat amb tot el nostre entorn“.

Els consellers Argimon i Gonzàlez-Cambray apel·len directament a les famílies, que asseguren que tenen “un paper clau”, i els insten a vaccinar els fills per “mantenir la seguretat en els entorns educatius“. Només així, diuen, es podrà aspirar a “un curs el màxim de normalitzat possible” i es podrà “garantir la màxima presencialitat de tot l’alumnat a l’aula“.

En la carta, els responsables de Salut i d’Educació recorden que “ja s’han administrat més de 10 milions de dosis de la vacuna contra la covid”, però subratllen que “tot i això, és necessari mantenir el ritme de vacunació i seguir amb les franges d’edat més baixes”. En aquest sentit, afirmen que “ara és el torn de la població més jove, un col·lectiu importantíssim per assegurar el bon desenvolupament del curs que començarà les setmanes vinents”.