(ACN) Salut reprendrà a partir de dilluns, i de forma progressiva, les proves als contactes estrets d’una persona amb covid-19. En la població general, les persones amb la pauta completa de vacunació s’hauran de fer una PCR entre els dies 4 i 6 —preferentment el 4— del contacte, per detectar millor la variant delta. Amb tot, es manté la directriu que no cal que facin quarantena.

Les persones no vacunades, o amb la pauta incompleta, també hauran de fer-se una PCR entre els dies 4 i 6, a més d’una quarantena de 10 dies.

Es canvia la data en què es fan les PCR (4-6 dies després del contacte) per millorar la detecció de la variant delta, que té el pic viral més a l’inici.

A l’entorn escolar

A l’entorn escolar, quan es confirmi un cas positiu es farà prova diagnòstica a tots els membres del grup de convivència estable. Així, les persones amb pauta completa hauran de fer-se un test d’antígens amb automostra, supervisat a la farmàcia durant el primer dia de detecció del cas.

En el cas de les no vacunades, se seguirà la mateixa pauta que la població general: PCR entre els dies 4 i 6 i quarantena de 10 dies.

Dos mesos sense proves

Les proves diagnòstiques de la covid-19 als contactes estrets que no tenien símptomes de la malaltia es van deixar de fer el juliol. Va ser coincidint amb el gran volum de feina de la cinquena onada, que va recaure sobre l’atenció primària.