La crida del govern català per rellançar el ritme de vacunació contra la covid-19 no acaba de fer el seu efecte. Tot i que el Departament de Salut pretén administrar dos milions de dosis aquest setembre i arribar al 80 % de la població amb pauta completa, els punts de vacunació massiva no registren, ni de bon tros, el mateix nombre de persones que abans de les vacances.

És el cas, per exemple, de la Fira de Barcelona, que aquest divendres oferia un aspecte força desolador. Durant bona part del matí, el recinte ha estat pràcticament buit i sense cues, una imatge molt diferent de la que oferia fins a l’agost. Les dades també reflecteixen aquesta realitat: dels 40 boxes que hi ha a la Fira, aquest divendres només se n’han obert 14. I, segons el coordinador del punt de vacunació, actualment s’estan administrant entre 2.000 i 3.000 dosis diàries, mentre que abans de l’estiu el ritme era d’11.000.

El govern confia que, malgrat tot, el ritme de vacunació torni a remuntar durant els pròxims dies, sobretot a partir de mitjans de setembre. El Departament de Salut té previst fer un milió de trucades i enviar milers de missatges per arribar al milió de persones que encara no s’han vacunat.

Es manté la crida per vacunar-se a l’Hospital de Sant Pau

També aquesta setmana s’ha fet una crida per anar-se a vacunar l’antic recinte de l’Hospital de Sant Pau. Aquest dijous Salut ha informat que, en aquest punt, hi ha 4.000 dosis preparades, però en el moment de fer la crida (dijous) només 400 persones havien demanat hora per anar-hi.