Poques hores després de la celebració del pregó que va donar el tret de sortida a les Festes de la Mercè 2021, 15.000 persones s’han concentrat a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Malgrat la reobertura dels locals d’oci nocturn, aquest dimecres i el desplegament policial de la Guàrdia Urbana anunciat per l’Ajuntament de Barcelona, un gran nombre de joves s’han citat per beure a tocar de la plaça d’Espanya. La policia local, però, ha acabat desallotjant els joves de matinada.

desallotjament botellada avinguda maria cristina

Botellada també al passeig del Born

Un altre punt de reunió per beure al carrer ha estat el passeig del Born, on la policia també ha hagut de fer acte de presència per desfer la concentració d’un grup nombrós de persones. Tot i que a primera hora de la nit hi ha hagut certa permissivitat policial, a les dues de la matinada els agents han desallotjat la via. També hi ha hagut botellades al Moll de la Fusta i al passeig de Lluís Companys.

Les botellades d’aquest dijous arriben just una setmana després de la festa il·legal que es va organitzar a la Universitat Autònoma de Bellaterra que va acabar amb destrosses, robatoris i una pressumpte agressió sexual i una altra d’homòfoba.