Les Festes de la Mercè 2021 suposaran el retorn de les actuacions castelleres, després d’un any i mig aturades per la pandèmia. El Procicat ha autoritzat la recuperació dels castells, tot i que encara estaran marcats per les mesures contra la covid. Aquest any, la Diada Castellera de la Mercè serà una mica diferent de l’habitual, però tot i així es podran veure castells a Barcelona i les colles tornaran a actuar a la plaça.

Com seran els castells de la Mercè 2021?

Les colles castelleres tornaran a actuar a Barcelona el dia de la Mercè, és a dir, el 24 de setembre a partir de les 12 h. A diferència de les actuacions prèvies a la pandèmia, enguany l’escenari de la diada castellera no serà la plaça de Sant Jaume sinó que es traslladarà al passeig de Gràcia.

L’autorització del Procicat que dona llum verda a la recuperació dels castells no ha alterat el programa de les Festes de la Mercè, que ja preveia la realització de pilars. Tot i això, no és descartable que alguna colla intenti fer algun castell fora de programa.

Quines mesures per la covid hi haurà?

El retorn dels castells a Barcelona estarà marcat per les mesures anticovid. Segons el pla de represa aprovat pel Procicat, les actuacions no podran durar més de 15 minuts i com a màxim hi podran participar 160 persones. Hauran de portar mascareta en tot moment i presentar la pauta completa de vacunació o una prova PCR negativa de les 48 hores prèvies.