El dispositiu de seguretat durant les Festes de la Mercè tindrà 1.005 agents de la Guàrdia Urbana, un 30 % més que un cap de setmana d’estiu. Una tercera part, 467 agents, es dedicaran a tasques de vigilància durant la nit. De fet, el nombre d’agents que treballaran durant la franja nocturna serà un 25 % superior al de l’any 2019.

L’intendent major de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, ha explicat que els agents vetllaran especialment per controlar la venda i el consum d’alcohol. A més, els agents també s’encarregaran de controlar els fluxos de gent a les diferents activitats programades i del desallotjament d’espais on es produeixin conductes incíviques. La Guàrdia Urbana treballarà de forma coordinada amb els antiavalots dels Mossos d’Esquadra com els de la Urbana (la unitat UREP), per evitar macrobotellades al carrer.

13 espais blindats per garantir la seguretat

En total hi ha 22 espais de festa que estan perimetrats per evitar que s’hi puguin acostar les persones que no tenen entrada. El tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, assegura que aquest perímetre se situarà “prou lluny com per no poder gaudir de la festa”, i evitar així aglomeracions i complir amb les mesures per la covid. D’aquests 22 espais, n’hi haurà 13 que estaran blindats de manera especial. Són punts on es preveu que hi pot haver més efecte crida, com ara l’Estadi Olímpic, el Fòrum, el Parc de la Ciutadella, el Teatre Grec, o el Moll de la Fusta, entre d’altres.